Close
O pražírně

Čerstvost kávy je pro nás důležitá

Abychom zaručili nejlepší čerstvost, nepražíme kávu do zásoby, ale až podle Vaší objednávky a prodáváme ji pouze jako zrnkovou.

Jen s čerstvě praženou kávou si naplno užijete její jedinečné chuťové vlastnosti a aroma. Zkrátka maximální chuť.

Zásilku s kávou odesíláme běžně do dvou pracovních dnů od přijetí objednávky. Při platbě bankovním převodem čekáme s pražením na připsání platby na náš účet. 

V každém případě k Vám naše pražená káva dorazí vždy čerstvá! Káva by se měla začít pít nejdříve po třech dnech od upražení, tedy až po ustálení chemických reakcí v upraženém zrnu. Káva potřebuje čas na to, aby se její chuť mohla plně rozvinout. Pokud si budete připravovat espresso, počkejte raději o několik dní déle.

Pro informace o aktuálním vytížení pražírny, popřípadě pro expresní vyřízení nebo pro extra specifikaci objednávky, nás prosím kontaktujte.

Předtím, než najdou domov ve Vašem šálku, procházejí zrnka kávy King’s Coffee mnoha rukama. Klíčovou roli v celém příběhu Vašeho šálku hrají farmáři daleko odsud. King’s Coffee podporuje každé ruce, které drží naši kávu, od sazenice až po šálek, a pozitivně ovlivňují komunity na místní a globální úrovni. Propojením farmářů, nás a Vás, společně vytváříme otevřenou komunikační linku, která překračuje vzdálenost, jazyk a kulturu.

Zrnková káva King’s Coffee.
Zrnková káva King’s Coffee.

Ke každému kávovému zrnku přistupujeme s vědomím, že za ním stojí spousta úsilí a práce pěstitelů.

Každé pražení v King’s Coffee je svým způsobem originální. U nás se nejedná o žádný automatizovaný proces. Káva je po celou dobu pod pečlivým dohledem pražiče a vhodným způsobem pražení se snažíme maximálně zužitkovat potenciál každé kávy. S ohledem na její původ (terroir) a na budoucí způsob přípravy.


Káva je naše řemeslo, náš rituál, naše vášeň.
Řídí nás a inspiruje.
Jsme King’s Coffee.


Dáváme přednost kvalitě, ne kvantitě. V naší nabídce proto nenajdete desítky druhů káv z celého světa. Vydali jsme se jinou cestou – vybíráme jen kávu prvotřídní kvality z menších a osvědčených farem. 

Přesně tedy víme, odkud káva pochází, o jakou jde odrůdu, kdy byly kávové třešně sklizeny a jakou metodou zpracovány. To vše je pro kvalitu kávy zásadní. Pro Vás tyto informace uvádíme na každé etiketě spolu s datem pražení.

V nabídce máme vždy 3 – 6 jednodruhových káv a vlastní espresso směs. Můžete se tak spolehnout, že své kávy velmi dobře známe.

„Vychutnání kávy nemusí být všední záležitostí, ale hlavně zážitkem a poznáním.“

Jan Král

King’s Coffee, pražič a zakladatel

Ke kvalitní kávě je potřeba si najít cestu, a ta jeho začala zakoupením pákového kávovaru a experimentováním s cílem dosáhnout dokonalé extrakce, dokonalého šálku. Postupně objevoval kávovou scénu a vylepšoval své znalosti o procesech zpracování, výroby a přípravy kávy, až došel k momentu, kdy chtěl získat ze zrnek víc. Jako aspirující mistr svého oboru si domů pořídil vzorkovou pražičku …a ochutnal nejlepší kávu v regionu. Sdílel svoji domácí čerstvou kávu s přáteli a rodinou a zanedlouho na již dospělé pražičce vytvořil své vlastní pražicí profily. Rychle se zamiloval do složitosti a neuvěřitelného procesu přeměny zelených zrnek na „černé zlato“, které nabízí nekonečnou paletu chutí a vůní. Po několika letech objevování a zkoumání uskutečnil myšlenku na založení vlastní pražírny kávy, aby se mohl o ten fascinující svět kávy podělit s ostatními.

Jan Král, King’s Coffee - pražírna kávy
„Jediný způsob, jak odvádět dobrou práci, je milovat to, co děláme.“

Steve Jobs

Nadšení

Jsme pražírna kávy s posláním předávat dál naše nadšení pro výběrovou a čerstvě praženou kávu s jasným původem a osobitým chuťovým charakterem. Káva ještě nikdy nebyla zajímavější, než je dnes.

Pečlivost

V naší nabídce najdete jednodruhové arabiky prvotřídní kvality s jasně definovaným původem a osobitým chuťovým charakterem. Pečlivé pražení už jen podtrhuje jedinečnost každého zrnka.

Poznání

Rádi vás přesvědčíme o tom, že pití kávy nemusí být jen všední záležitostí, ale při správné přípravě, ať už na espresso nebo jinak, hlavně zážitkem a poznáním.
Je stále co objevovat.