Close

Příprava vietnamské kávy

phin filtr

Vietnamská káva získává v posledních letech na popularitě. Míníme tím teď typický sladký a silný nápoj, nikoliv zemi původu kávových zrn.

Vietnamská káva se pije překapávaná a je sladká a extrémně silná. Připravit si ji můžete rychle a jednoduše i doma. Kávová etiketa ve Vietnamu je přejatá od Francouzů. Charakteristické je oslazení kondenzovaným mlékem, které do Vietnamu přivezli právě Francouzi.

K přípravě vietnamské kávy potřebujete:
👉 Phin filtr (nerezový se dá sehnat za stovku; jako alternativu můžete doma vyzkoušet moka konvici nebo Aeropress)
👉 kondenzované mléko
👉 a především silnou kávu, použít můžete třeba naši silnou espresso směs, ale experimentovat můžete i s výběrovkou

Snadnou přípravou vás ve videu provede Šon:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *