Close

Tamper jako základ vaší výbavy

King’s Coffee tampery

Před nedávnem jsme nabídku našeho e-shopu rozšířili o základní pomůcku, bez které se žádný barista při přípravě espressa neobejde. Tampery na kávu, které necháváme na zakázku vyrábět, mají nerezovou základnu a dřevěnou rukojeť z masivního dřeva. Jsou ručně vyrobené v České republice exkluzivně pro King’s Coffee. Každý kus je zaručeně originál.

Kvalitní pěchovadlo neboli tamper je naprostý základ výbavy každého baristy. Pokud si chcete i doma připravit dokonalé espresso, pořiďte si kovový, těžký tamper, se kterým dokážete optimálně upěchovat kávu v páce, a tím docílit správné extrakce.

Naše tampery mají precizní kovovou základnu a jejich rukojeť byla navržena ve spolupráci s profesionály tak, aby příjemně padla do ruky. Na výrobu rukojeti bylo použito masivní dřevo. Aktuálně je v nabídce ořech, dub, buk a exotické tygří dřevo. Každý kus má jedinečnou kresbu a tvar. Základnu vždy přeleštíme a na rukojeť nanášíme přírodní olej. Jedná se kompletně o ruční práci.

King’s Coffee tampery
King’s Coffee tampery

Jak vybrat tamper?

Určitě doporučujeme zvolit správný průměr spodní části – základny. Káva by totiž měla být upěchována po celém povrchu. Při nákupu tamperu je proto důležité zjistit, jaký průměr má košík (sítko, miska) v páce vašeho kávovaru. To zjistíte jednoduše třeba pomocí šuplery. Klidně nám napište a poraďte se s námi, jaký vhodný tamper vybrat.

Jak tampovat?

Stlačení namleté kávy v páce je jedním ze zásadních kroků při přípravě espressa. Správně by měla být káva stlačena silou okolo 20 kg. To, jak taková síla vypadá, si můžete napřed vyzkoušet s domácí váhou – položte ji na kuchyňskou linku a opřete se o ní s tamperem v ruce.

Pokud kávu stlačíte menší silou, může espresso vytékat příliš rychle a bude slabé, a naopak, pokud kávu upěchujete větší silou, může espresso vytékat pomalu a bude příliš hořké. Správné upěchování kávy vyžaduje techniku a cvik. Ale není to nic složitého. Tamper obejměte prsty a tlačte na základnu palcem a ukazovákem. Důležité je tlačit rovně a vytvořit rovinu, aby voda protékala kávou rovnoměrně.

King’s Coffee tampery
King’s Coffee tampery
King’s Coffee tamper
King’s Coffee tamper

Připravte si dokonalé espresso a buďte originální

Podívejte se na naši nabídku tamperů a pěchovacích stanic.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *